3 random bespaar tips

Geld besparen is zo verschrikkelijk leuk. In het begin niet, maar als je de energierekening ziet dan is het het allemaal waard geweest. Het is echter vaak een investering, maar je zet je geld ook op een spaarrekening. Als je gaat kijken hoeveel rente je er (met de terugbetalingstijd) bij de bank voor zou hebben gehad als je het geld op een spaarrekening gezet zou hebben, dan piepen de meeste mensen wel anders! Zie hier: 3 random bespaartips!

Isoleer je huis (spouwmuurisolatie)

In de strijd tegen stookkosten is isoleren absoluut de onbetwiste kampioen. Isolatie kan afhankelijk van de woning honderden euro’s per jaar besparen. Veel mensen in energiebesparende maatregelen overwegen, delen simpelweg de investering door een jaarlijkse besparing. De uitkomst van deze besparing heet de terugverdientijd. Omdat het vaak om een flinke investering gaat, vinden mensen het vaak teveel geld om leken uit te geven. Dat is jammer aangezien de huiseigenaar er op de lange termijn zeker op vooruit gaat. Spouwmuurisolatie Is een veel voorkomende vorm van isolatie. Spouwmuurisolatie kost ongeveer € 20 per vierkante meter. Dan heb je ook nog eens lange tijd (circa 10 jaar) garantie op het materiaal dat wordt gebruikt bij de installering van de spouwmuurisolatie. Desinvestering is binnen vier jaar terug te verdienen. Dit komt dus omgerekend neer op een rente van 12% op een spaarrekening. Dit zijn nog een goede bespaartips, nietwaar?

Besparen op de oven

Mocht je een oven kopen, koop dan een hete luchtoven (gasoven) in plaats van een elektrische oven. Een gasoven is namelijk energiezuiniger dan een elektrische oven. Het scheelt naar schatting zo’n 15% aan energie wat weer resulteert in een lagere energierekening. Dat is pas geld besparen! Nog meer oven bespaar tips: verwarm de oven niet te lang voor, laat ingevroren eten gewoon ontdooien op het aanrecht, gebruik de magnetron zoveel mogelijk en zet het display met bijvoorbeeld de klok zoveel mogelijk uit. Ook twee goede bespaartips.

Het luik van de kruipruimte
Isoleer het luik van de kruipruimte. Als dit lijkt niet goed genoeg is geïsoleerd, lekt hier veel warmte weg. Onthoud deze bespaartips want zeker in de winter is dit een merkbaar verschil op de energierekening.