Bespaartips in de zomer


Eindelijk. De zomer begint er aan te komen en dat werd tijd! De temperaturen begin langzaam aan weer te stijgen en zelfs al een aardig aantal uitschieters in de lente. Naast de zon, de aangename temperatuur en een lekkere vakantie scheelt de zomer ook behoorlijk wat geld in vergelijking tot de winter. We hoeven immers minder tot niet onze kachels vol aan te zetten om het lekker warm te krijgen. Maar er is meer, Met een aantal handige tips kan je nog meer geld besparen en tegelijkertijd gewoon lekker genieten voor zolang de temperaturen aangenaam blijven.

Drinken

Het is van belang dat je veel drinkt tijdens warme dagen. Dit zullen we je dan ook niet ontmoedigen. Echter hebben we wel een paar tips hoe je hier geld op te besparen. Het magische woord in deze tip is water! Wanneer je dorst hebt kan je het beste water drinken om de dorst tegen te gaan. We begrijpen dat je cola of andere frisdrank veel lekkerder vindt maar door de grote hoeveelheden suiker lest het je dorst niet en blijf je drinken waardoor de flessen frisdrank niet aan te slepen zijn en je het idee hebt dat er een gat zit in je portomonnee (bij wijze van spreken).

Nederland blijft Nederland

Hoewel de zomer over het algemeen gedekt is met warme temperaturen zou Nederland Nederland niet zijn als het zo af en toe een dag volop regent en de temperaturen kelderen. In dit geval draai dan niet meteen je kachel op volle toeren maar trek eerst weer warme kleding aan. Een goede dikke fleece vest doet wonderen wat dat betreft. Ook kan je rustig een paar sokken en schoenen aantrekken in plaat van je teenslippers natuurlijk.Tot slot nog wat korte zomertips

  • Mooi weer? Pak de fiets! (kijk van te voren wel even naar buienradar)
  • Laat de wasdroger met rust. Met mooi weer droogt het ook prima buiten!
  • Terugkomend op het drinken van water. Lege flesjes kan je prima vullen met kraanwater.
  • Picknicken in het park is niet alleen leuker maar ook een stuk voordeliger dan een terrasje pakken
  • Warme temperaturen verminderen de eetlust. Is dit bij jou ook het geval? Bereid minder voor
  • Ga je op vakantie? Voorkom “sluipgebruik” en check of alles ook echt uitstaat