Besparen met oud&nieuw


We zijn natuurlijk Nederlanders, en dat zullen we ook blijven. Je kunt namelijk veel geld besparen met oud & nieuw. Niet alleen met vuurwerk, maar ook andere potentiële besparingen worden hier besproken!

Geld besparen op vuurwerk

De meest vanzelfsprekende is natuurlijk: koop geen vuurwerk. Of misschien alleen een paar sterretjes en rotjes voor de kinderen, maar meer dan een tientje hoeft niet nodig te zijn. Er zijn hiervoor verschillende redenen.

  • Het is echt gevaarlijk. Er zijn dit jaar al meer zwaargewonden gevallen dan in andere jaren (het gaat hier om de aanloop naar de jaarwisseling 2013/2014).
  • Vuurpijlen van de buurman zijn mooier. Je bent namelijk niet bezig met afsteken, en je kunt gewoon in alle rust genieten.

Trouwens, zo’n veiligheidsbril die je koopt in de vuurwerkwinkel hoef je niet te kopen. Als je laatst naar een 3D-film bent geweest, heb je als het goed is zo’n brilletje gekregen! Die kun je gewoon gebruiken. Hij is misschien niet gecertificeerd, maar het gaat erom dat er iets voor je ogen zit, nietwaar?

Andere besparingen tijdens oud en nieuw

Dit is geen directe besparing, maar een potentiële besparing. Als je in de stad woont: zet je auto op een plekje waar het wat rustiger is, het liefst in een garage. Of doe er een doek omheen. De kans dat er een vuurpijl op je auto valt, of dat hij in brand vliegt, is natuurlijk relatief veel groter tijdens oud en nieuw.

Verder is het handig om oud en nieuw bij je ouders te vieren, of in elk geval niet bij een feest. Hier moet je weer een duur toegangskaartje betalen, om maar niet te spreken van de kosten die je maakt als je binnen bent. Als je echt wilt besparen, dan vier je oud en nieuw lekker thuis!