Besparen op autokosten


Dat het rijden in een auto veel geld kost hoeven we niet te vertellen. Iedereen klaagt standaard dat de benzine te duur is maar we vertikken het ook met z’n allen om massaal met het openbaar vervoer te gaan of de beentjes eens te laten werken en de fiets te pakken. Er zijn meerdere manieren om op je autokosten te besparen, hier een aantal voor je beschreven:

Verbruik minder brandstof

Klinkt heel eenvoudig, maar hoe doe je dat nu eigenlijk. Zorg er altijd voor dat je banden stevig opgepompt zijn, op deze manier verbruik je minder brandstof. Een andere handige tip is sneller schakelen. Wanneer een auto in een hogere versnelling zit rij je zuiniger en verbruik je minder brandstof wat gezien de bezine prijs, je aardig op kan besparen. Bij aanschaf van een nieuwe auto is het tegenwoordig van belang dat je op het energielabel let. Een auto met een energielabel van A of B verbruikt aanzienlijk minder dat een auto van een hoger energielabel. Let op, energielabels alleen vergelijken van auto’s uit dezelfde klasse.

Verzekeringen

Wat voor een verzekering heb je op dit moment? Bij welke verzekeraar ben je aangesloten? Is je auto het nog wel waard om all-risk verzekerd te zijn? Allemaal vragen die je eens kunt nakijken en vervolgens controleren met andere verzekeringsmaatschappijen. Dagelijks zie je op de televisie diverse reclames en ook op internet zijn er enorm veel te vinden. De maandelijkse premie kan zo maar 10 Euro verschillen wat op jaarbasis toch al snel een besparing van ruim 100 Euro is.

Bij welke garage zit je

Veel mensen blijven hangen bij de garage waar ze zijn begonnen. Anderen willen hun auto per sé bij een originele dealer laten onderhouden omdat ze hier aanmerkelijk meer vertrouwen in hebben. Is dit tegenwoordig nog veel terecht? Bij de eigen dealer werken ze uitsluitend met hun eigen “dure” merk. Wanneer je dynamo bijvoorbeeld kapot is kan er ook een merkloze dynamo is wat flink geld scheelt met een originele dynamo. Op deze manier zitten er vele onderdelen in je auto die voor alternatieve merken vervangen kunnen worden wanneer ze kapot zijn. Goedkoper is het dus om je auto bij een onafhankelijk garagebedrijf te laten repareren. Overigens kun je kleine dingetjes eenvoudig zelf vervangen, ruitenwisservloeistof, olie, kapotte lampjes, etc. Ook hier valt dus aardig wat te besparen.

Met een beetje rondkijken, rustiger rijden en zelf af en toe een kleine reparatie vervangen kun je eenvoudig veel geld op je autokosten besparen.

Wel een mooie auto maar geen geld voor een nieuwe auto? Een auto prive leasen kan dan een uitkomst voor u zijn. Met prive lease betaald u een maandelijks bedrag voor uw auto. U heeft voor de rest geen kosten aan wegenbelasting, verzekering en of onderhoud.