Besparen op autoverzekeringen


Naast de vorige berichten waar we uitgebreid besproken hebben waar je allemaal op kan besparen zijn er natuurlijk nog veel meer dingen waar je op kan en tegenwoordig bijna wel op moet besparen. Vandaag hebben we enkele tips waarbij je kan besparen op autoverzekeringen. Hoewel een auto en/of motorverzekering verplicht is in Nederland zijn er wel dergelijk manieren om hier voordelig mee uit te komen.

Kosten delen

Wanneer je weinig gebruik maakt van een vervoersmiddel zoals een auto kan je natuurlijk overwegen om deze, en de verzekeringskosten hiervan te delen met vrienden, familie of buren. Wanneer dit geen optie is verdiep je dan eerst rustig in de vele verschillende verzekeraars voor auto’s. Doe navraag bij dealers, of kijk vooral op het internet. Er zijn tal van websites te vinden waar je een autoverzekering zorgvuldig in verschillende aspecten kan vergelijken en eventueel direct een verzekering afsluiten.

Wanneer u de auto bijvoorbeeld “total los” rijdt zijn er verzekeraars die maar een bepaald bedrag van de schade uitbetalen, ook wel de dagwaarde genoemd. Echter niet elke verzekeraar doet dat. Ditzo kijkt naar de waarde van gelijkwaardige auto’s en keert dat bedrag uit. Lees dus altijd grondig de voorwaarden van de verzekering door.

Korting op uw premie

Wanneer u schade rijdt is het verstandig om eerst uw premie korting te inspecteren. Elk schadevrij jaar ontvangt u een kleine korting op de premie. Wanneer u schade heeft aan uw auto kan u het beste eerst onderzoek doen naar de kosten van de reparatie. Het kan zijn dat u op lange termijn voordeliger uit bent wanneer u de schade niet meld bij de verzekering en dit zelf betaald zodat u uw korting niet verliest.Tot slot; voor het uitzoeken van een goede autoverzekering raden wij independer.nl aan. Independer biedt namelijk een laagste prijs garantie. Hier kunt u dus direct zien bij welke verzekering u het voordeligste uit bent. Let daarbij wel op welke schades de betreffende maatschappij allemaal dekt zodat u niet voor onaangename verassingen staat.