Besparen op boodschappen


In dure tijden moet iedereen een beetje op de kleintjes letten en de uitgaven onder controle houden. Een zeer eenvoudige manier hiervoor is het dagelijkse besparen op boodschappen. Niemand ontkomt hier aan maar de kosten zijn iedere maand toch een paar honderd Euro. Het is veel eenvoudiger dan je denkt. Hierbij een paar tips om dit te kunnen realiseren.

Kies de juiste supermarkt

Het kiezen van de juiste supermarkt is de makkelijkste manier van allemaal. Koop je al je dagelijkse boodschappen bij een bekende landelijke (dure) supermarkt zoals de AH, Super de Boer, etc…? Neem dan eens een kijkje bij de goedkope supermarkten zoals de Aldi en de Lidl. Ondanks dat deze twee laatste supermarkten niet alle producten kunnen leveren en ook zeker niet de producten van de bekende A-merken hebben ze wel zeer goede alternatieven voor vaak slechts de helft van het geld.

Bekijk de aanbiedingen

Wie krijgt ze niet in de bus, iedere dag weer vallen talloze foldertjes op de deurmat met de beste aanbiedingen per supermarkt. Nu is het natuurlijk logisch dat je niet alle aanbieden afgaat om het goedkoopste product te kopen, maar kies een uitgebreide supermarkt uit met interessante aanbiedingen en koop deze wat groter in dan u normaal doet. Als het toiletpapier in de aanbieding is kunt u beter drie pakken dan één pak meenemen, het blijft goed en u heeft hierdoor een leuke besparing kunnen realiseren. Met meerdere producten zal het om hogere bedragen gaan.

Maar een lijstje

Bedenk van te voren wat u de rest van de week wilt eten. Maak hier een lijstje van en schrijf hier tevens de producten op die in de voorraadkast moeten worden aangevuld. Wanneer je met lijstjes werkt ben je minder snel in de verleiding om producten te kopen die je eigenlijk nog helemaal niet nodig hebt. Als je eenmaal het lijstje hebt gemaakt hou je hier dan wel streng aan anders heeft het nog geen enkele zin en zal je geen geld besparen!

Kijk eens onderin het schap

Wist u dat supermarkten hun dure producten op ooghoogte zetten. U bent op deze manier sneller in de verleiding om duurdere producten te pakken. Kijk ook eens onderin de schappen, hier liggen vaak dezelfde producten van huismerken, hiermee kan je erg veel geld besparen.

Zo zie je maar dat er diverse manieren zijn om behoorlijk op de dagelijkse boodschappen te kunnen besparen. In het begin zal het even wennen zijn maar wanneer er een soort ritme in zit gaat het helemaal vanzelf.