Besparen op Datingsites


Veelgehoorde kritiek op datingsites is dat ze duur zouden zijn en weinig resultaat opzouden leveren. Dit is slchts ten delen waard: voor het resultaat ben je vooral zelf verantwoordelijk: heb je een uitgebreid profiel geschreven, plaats je genoeg foto’s en lukt het je op te vallen tussen de andere singles.
Dat datingsites duur zijn is ook lang niet altijd waar. Wil je bespaen op online dating dan doe je er goed aan de datingsites met persoonlijke testen te vermijden. Deze zijn vaak aanzienlijk duurder dan sites waarbij je geen test hoeft te maken. Vergelijk maar eens de prijzen van Parship & Be2( beide met een persoonlijke test) met die van Relatieplanet en Lexa. Op jaarbasis scheelt dit honderden euro’s.

Heb je dus wél alle tijd maar niet veel geld kun je het beste een site zoeken waar je zelf op zoek moet naar matches, in plaats van een datingsite waarbij je op basis van je testresultaten singles voorgesteld krijgt. De betere sites zonder test zijn Lexa, Relatieplanet en Pepper. Bij Pepper krijg je zo nu en dan zelfs een welkomstcadeautje of tegoedbon als je lid wordt, dus dan date je helemaal voordelig.
De duurdere sites zijn het eerder genoemde Parship, Be2 en eDarling. Ook de meeste christelijke datingsites zijn niet overdreven duur; denk hier bij aan opzoeknaarjou.nl en waylf.nl

Helemaal Goedkoop: Gratis Datingsites

Als je echt de hand op de knip moet houden kun je een gratis datingsite overwegen. Het nadeel van geheel gratis datingsites is dat ze erg laagdrempelig zijn en dus een hoop “fout volk” aantrekken. Wees er zeker van dat de foto’s en andere bestanden geen malware bevatten; installeer een goed security pakket. Omdat er geen geld wordt verdiend (alhoewel, soms nog wat uit advertenties) is het vaak niet mogelijk een daadkrachtige klantenservice of moderator aan te stellen. Toch zijn er wel een aantal goede datingsites die niets kosten; de beste zijn Paiq, Knuz en Relatieklik. Vooral Paiq heeft ene erg leuke methode ontwikkeld; de site
werd niet voor niets al vaker de Website vna het Jaar in de categorie Datingsites. Als je een gratis datingsite zou moeten kiezen raden we je Paiq aan. Meer gratis datingsites vind je in dit overzicht. Let op: veel sites hebben het woord “gratis” groots op de voorpagina staan, maar vaak gaat het dan alleen om de aanmelding! Om van de gehele dienst gebruik te kunnen maken heb je vrijwel altijd een betaald abonnement nodig.

Acties

Sommige datingsites hebben tijdelijke acties waarbij je voor ene korte periode wél gratis van de gehele site gbeurik kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan de Lexa Date Days, waarbij 24 uur kunt daten. Ook e-Matching (voor vrouwen) en match4me experimenteren met tijdelijke kortingsacties. De vinden vooral rond de feestdagen plaats; een moment waarop veel singles zich voornemen eindelijk eens een partner te vinden. Schrijf je in bij de nieuwsbrieven van bovenstaande sites om op de hoogte te blijven van dit soort acties.