Besparen op elektriciteit


Zonder dat u het door heeft kunnen er heel wat “stroomvrettertjes” zich bevinden in uw huis. Hoewel het hier niet gaat om honderden euro’s aan elektriciteitskosten per jaar kan het je toch aardig wat geld besparen op jaar basis.

Opladers en Adapters

Gebruiken opladers en adapters stroom wanneer ze in het stopcontact zitten maar niks opladen? Het antwoord hier op is ja. Elke oplader/adapter die u op dit moment aan het stroom heeft hangen verbruikt stroom. Denk hierbij aan uw telefoonlader die standaard in het stopcontact naast uw bed zit. Lekker makkelijk om uw telefoon op te laden terwijl u slaapt. Echter, wanneer u hem niet aan het opladen bent verbruikt hij evengoed stroom. In de opladers zitten namelijk kleine transformators die allemaal een klein beetje stroom verbruiken.

Televisie

Televisie en overige apparaten op stand-by staan is een echte “no-go”. Zelfs voor mensen die zich totaal geen zorgen hoeven te maken om hun centen. De stand-by modus gebruikt evengoed stroom dan wanneer de televisie aanstaat. Dus wanneer u besluit geen televisie meer te kijken, druk hem dan gewoon uit in plaats van op stand-by te zetten. Uiteindelijk zullen alle kleine beetjes helpen.

Nu we het toch over tv’s hebben; Wanneer u besluit om een nieuwe tv aan te schaffen, let dan in het bijzonder naast de beeldkwaliteit, ook even op het energielabel. Een energie zuinige televisie kunt u zien als een investering omdat u over tijd goedkoper uit bent dan een tv met een hoger energielabel.

Tip: Stekkerdoos met schakelaar

En echte aanrader om te besparen op stroomkosten is om uw gewone stekkerdoos te vervangen voor een stekkerdoos met schakelaar. Waarom? Omdat alles wat aan een normale stekkerdoos hangt ook stroom vraagt. Hierdoor vraagt niet alleen de stekkerdoos, maar ook alle apparaten gewoon stroom terwijl u ze niet gebruikt. Wanneer u deze vervangt door een stekkerdoos met een schakelaar kunt u geld besparen omdat u de stekkerdoos uit kan zetten wanneer u geen gebruik maakt van de apparaten die aangesloten zitten op de stekkerdoos zodat deze ook geen stroom vragen.