Besparen op merkkleding


Er netjes bij lopen wil natuurlijk iedereen wel. Met mooie kleding voelen veel mensen zich zelfverzekerder en lekkerder in hun vel. Helaas gaat mooie en goede kleding vaak samen met dure merken en hoge prijzen. Voor een nieuwe spijkerbroek van merken als Gstar of Pall Mall moet je vrijwel altijd meer dan 120 Euro betalen, een hoop geld waar je ook wel eenvoudig op kunt besparen. Hieronder een paar tips.

Hou de aanbiedingen in de gaten

Het klinkt zo logisch maar er zijn maar zo weinig mensen die het daadwerkelijk doen. Kijk op internet, de foldertjes die door de brievenbus vallen en in de winkels zelf om naar de beste aanbiedingen te zoeken. Kleding die plek moet maken voor de nieuwe collectie moet er snel uit, de kortingen kunnen flink oplopen en het is echt de moeite waard om hier eens tussen te kijken of er iets voor je tussen zit. Iets waar je aardig op kan besparen dan wanneer je enkel uit de nieuwe collectie koopt.

Ga naar outlets

In Nederland en België zijn op diverse plaatsen outlets. Dit lijkt een beetje op kleine dorpjes waar ze uitsluitend merk kledingzaken hebben. Veel van de grote merken hebben hier een winkel waar ze hun producten tegen lagere prijzen dan in gewone winkels verkopen. Soms is het overvoorraad, oude collectie of gewoon prima nieuwe producten tegen iets lagere prijzen dan normaal. Bataviastad en Roermond zijn grote outlets in Nederland. Maasmechelen is een mooie outlet in België. Dus wanneer je op merkkleding en shoppen kickt is dit zeker eens de moeite waard om een kijkje te nemen en het kan je ook flink geld besparen.

Tweedehands kleding

De meeste mensen moeten er niet aan denken, kleding dragen wat ook al door andere mensen is gedragen. Maar waarom zou je het niet doen? Op Marktplaats bijvoorbeeld is er echt een levendige handel in merkkleding. Of het nou om spijkerbroeken of truitjes gaat, het is er allemaal te vinden. Prijzen zijn soms te laag om het te geloven. Wanneer je het thuis hebt ontvangen is het even wassen voor je het aan doet en je hebt er weer nieuwe kleding bij. Waarom zou je goede kleding weggooien terwijl je het op deze manier eenvoudig kunt hergebruiken. Tweedehandswinkeltjes zie je tegenwoordig ook op steeds meer plekken, loop hier ook eens naar binnen om een kijkje te nemen. Het kan je al snel erg wat geld besparen.

Merkkleding Bewaren

Als je dan wat geld hebt besteed aan merkkleding wil je natuurlijk dat je kleding zo lang mogelijk mooi blijft. Pas bijvoorbeeld op met het strijken van je kleding (niet te heet) en je zou kunnen overwegen om je kleding in het seizoen dat je het niet draagt je bewaren in een vacuumzak. Vacuumzakken kopen is een verstandige en relatief kleine investering als je je kleren zo lang mogelijk mooi wilt houden. Daarnaast bespaar je een hoop ruimte in je kast, want een vacuumzak verkleint het volume van je kleding aanzienlijk. Ook dure merk-dekbedden kun je zo lang(er) bewaren zonder dat ze vele ruimte innemen.

Je ziet dat er ruim voldoende mogelijkheden zijn om er leuk en hip bij te lopen zonder hier de jackpot voor te moeten betalen. Het kost wat moeite maar het loont zeker, veel plezier met shoppen!