Besparen op uw geld lening


Een lening afsluiten gebeurt in Nederland dagelijks. We hebben het geld vaak nodig voor de aanschaf van dure consumptieve goederen zoals een auto, nieuwe inboedel of moeten een wasmachine of droger vervangen die stuk is gegaan. Geld lenen is een belangrijk onderdeel van de Nederlandse financiële maatschappij, maar een lening is niet gratis. Geld lenen kost geld, maar wanneer het niet anders kan is het zaak dat u bespaart op uw lening. Hoe bespaart u op uw lening? Daarover vertellen we u in dit artikel meer.

Tips om te besparen

Wanneer u een lening af wilt sluiten kunt u op een aantal punten letten zodat u een zo goedkoop mogelijke lening afsluit. Hieronder sommen we een aantal van die tips op:
Voordat u een lening af gaat sluiten moet u weten welke leningsvorm het beste bij uw wensen past. Welke leningsvorm kiest u? Gaat u voor een doorlopend krediet of voor een persoonlijke lening?

Persoonlijke lening

Met de persoonlijke lening ontvangt u het gewenste bedrag ineens op uw rekening. U kunt het geld dan vrij besteden en iedere maand gedurende een vooraf overeengekomen looptijd de lening plus rente terugbetalen.

Doorlopend krediet

Met een doorlopend krediet kunt u zelf bepalen hoeveel u van het gewenste bedrag opneemt. Verder kunt u reeds afgelost krediet opnieuw opnemen en betaald u alleen rente over het bedrag dat u heeft opgenomen. Erg handig als u niet precies weet hoeveel geld u nodig hebt. Denk aan een verbouwing of nieuwe inboedel.

  • Heeft u een leningsvorm uitgezocht? Top! U kunt nu gaan vergelijken. Dat kunt u eenvoudig doen door een offerte aan te vragen bij een aantal kredietverstrekkers voor de gewenste leningsvorm en het gewenste bedrag. De kredietverstrekker zal u vervolgens vertellen of u het gewenste bedrag kunt lenen en wat dat bij hen zal kosten.
  • Leg alle offertes naast elkaar en bekijk welke kredietverstrekker u de laagste rente biedt. Deze kredietverstrekker is in feite het goedkoopste, maar lees wel altijd even alle voorwaarden door alvorens u een keuze maakt.
  • Heeft u een keuze kunnen maken? Dan gaat u in op de offerte die u het meeste aanspreekt.

Door bovenstaande lijstje te volgen kunt u eventueel besparen op uw lening. Besparen op een hypotheek kan op een soortgelijke wijze. Als u weet hoeveel u kunt lenen voor een woning dan kunt u een offerte aanvragen bij diverse banken, zo krijgt u een divers aanbod en kunt u bekijken waar u het voordeligste uit bent.

Eenvoudig vergelijken

Vergelijken hoeft niet moeilijk te zijn en al zeker niet tijdrovend. De meest eenvoudige manier om meerdere offertes aan te vragen is via een intermediair. De intermediair helpt u gratis en heeft al een aantal bekwame kredietverstrekkers op een rij gezet. Doordat de intermediair met al deze kredietverstrekkers contact houdt kunt u in één keer een offerte aanvraag indienen bij al deze kredietverstrekkers. Handig toch?