Besparen op vakanties


Het is zeker goed mogelijk om te besparen op vakanties. Laten we beginnen met de bestemming. Voorop staat: op vakantie naar Texel is natuurlijk goedkoper dan op vakantie naar Tokyo. Dus daar kun je al op besparen. Maar laten we zeggen  dat je sowieso naar Tokyo wil. Je wil dus met het vliegtuig op vakantie, zelfs dan is er nog geld te besparen! Hoe moet dat precies en wat levert het op? Wij proberen dat in het onderstaande artikel zo goed mogelijk uit te leggen.

Besparen op vliegtickets op vakantie

Hoe kun je op vliegvakanties nou zoveel mogelijk besparen? Vakanties zijn duur, dat klopt. Zeker verre reizen. Je wil dus naar Tokyo. Op zo’n verre reis kan het nog wel eens lonen om het ticket al een jaar of langer van tevoren te boeken. Dan is het mogelijk om vroegboekkorting te krijgen. Anderzijds is een last minute ticket ook vaak goedkoper. Vliegtuigmaatschappijen willen de vliegtuigen natuurlijk zo vol mogelijk hebben. Zij willen mensen die 1/2/3 uur van tevoren aankomen maar al te graag aan boord laten gaan, mits er natuurlijk nog zitplaatsen over zijn. Het vliegtuig vliegt toch al, dus een hogere bezettingsgraad is altijd mooi meegenomen!

Geld besparen op vakantie met de auto

Als je met de auto op vakantie gaat, dan is het slim om vlak voordat je weggaat nog even wat boterhammen te smeren, en koekjes/snoepjes mee te nemen voor onderweg. Dat scheelt je dure dingen bij het tankstation langs de snelweg. En daarover gesproken, benzine is in dorpjes vaak een stuk goedkoper dan langs de snelweg! Denk daar dus over na. Overigens verschilt de benzineprijs vaak ook van land tot land. Als je slim tankt kun je dus best veel geld besparen op vakantie!Voordat je weggaat

Het is slim om vlak voordat je weggaat al het houdbare eten op te maken. Anders zul je thuiskomen met een koelkast vol met producten die je weg moet gooien en dat is zonde! Dat betekent dat deze producten net zo goed niet gekocht hadden kunnen worden. Dit kost dus extra geld. Door de laatste dagen slim boodschappen te doen kun je dus veel geld besparen!