Besparen op verzekeringen


Je komt er niet onderuit. In Nederland ben je verplicht om een aantal verzekeringen af te sluiten. Deze verzekeringen zijn verplicht omdat je zelf niet de kosten zou kunnen betalen bij grote schade. De regering behoed je dus van grote kostenposten door deze verzekeringen te verplichten. Echter betekend dit niet meteen dat je hier niet aardig wat geld op kan besparen. In dit artikel leggen we je uit hoe je tientallen euro’s op jaarbasis kan besparen op verzekeringen.

 

Zoals eerder genoemd zijn er een aantal verzekeringen verplicht in Nederland. Deze verzekeringen zijn:

  • Basis zorgverzekering
  • Motorruitijgenverzekering met WA-Dekking. (enkel voor mensen in bezit van een motorvoertuig)
  • Een opstalverzekering (enkel voor diegene die een huis bezitten met een hypotheek)

Naast deze standaard verzekeringen zijn er nog tientallen zaken waar jij je voor kan verzekeren. Je kan geld ook besparen door juist een verzekering af te sluiten ook al is hij niet verplicht. Een voorbeeld:

Fred kocht een week geleden de nieuwe iPhone  5 ter waarde van 600 euro. Toen Fred gevraagd was om bij de aankoop een verzekering voor zijn telefoon af te sluiten lachte hij en zei dat hij dat maar geldverspilling vond.

Een week later liet hij tijdens een avondje stappen werd zijn telefoon gestolen uit zijn jas.

Omdat Fred zijn telefoon niet liet verzekeren is hij niet alleen zijn telefoon kwijt maar ook de 600 euro die hij er in had geïnvesteerd omdat hij besloot geen verzekering af te sluiten.

Dus mocht je een beetje onhandig zijn en een dure aankoop doen, denk er dan goed over na of je wel of geen verzekering hiervoor afsluit. En verzekering op bijvoorbeeld een mobiele telefoon bestaat uit meerdere vormen. Voor meer informatie hierover neem contact op met je provider.

Lees de voorwaarden

Voor het afsluiten van een verzekering is het van belang om goed de voorwaarden door te nemen. Hierdoor weet je precies waarvoor je wel en waarvoor je niet verzekerd bent. Dit kan je een hoop ellende besparen wanneer je iets wilt declareren bij je verzekeringsmaatschappij.

Door de voorwaarden te lezen kan je ook voorkomen dat je dubbel verzekerd bent. Zonde van je geld natuurlijk! Denk bijvoorbeeld aan een reisverzekering. Als je zorgverzekering ook dekking biedt voor het land waar jij naar toe gaat, is het niet nodig om hier ook nog een reisverzekering voor af te sluiten.

Vergelijk Verzekeringen

Voor het afsluiten van een verzekering is het verstandig om informatie in te winnen bij verschillende aanbieders. Je kan al snel tientallen euro’s hierdoor besparen. Uiteraard moet je goed onderzoek doen naar wat wel en wat niet verzekerd is bij de desbetreffende verzekeringsmaatschappij. Er zijn vele websites te vinden op het internet met betrekking tot het verzekeringen vergelijken. Zoeken op “verzekeringen vergelijken” bij onze vriend Google zal je genoeg opties geven.

Al met al valt er genoeg geld te besparen wanneer het aankomt op verzekeringen. Echter is het noodzaak dat je hier goed de tijd voor neemt zodat je goed geïnformeerd bent.