Geld besparen met alles in een


Je kent het vast wel, deur aan deur verkopers die zeggen een goedkoper pakket te hebben. Nou, vaak is het ook echt zo. Door stilzwijgende verlengingen weten mensen vaak niet wat ze uitgeven bij hun huidige provider. Dit kan oplopen tot meer dan €100 in de maand. Gelukkig is het bij de meeste mensen niet zo ver gekomen, maar een ieder die meer dan €60 uitgeeft per maand zou zich even achter de oren moeten krabben. Het kan namelijk veel goedkoper: besparen met alles in een.

Besparen met alles in een pakketten

Ten eerste, wat houdt alles in een in? Alles in een is meestal hetzelfde als drie in een: internet, televisie en telefonie. Met het internet heeft men vaak al het goedkoopste pakket. Met televisie ook vaak wel. Maar wat de factuur in de meeste huishoudens variabel maakt, zijn de vaste telefoonkosten. Als je veel belt met de vaste telefoon, zorg er dan gewoon voor dat je onbeperkt kan bellen. Dan betaal je een vast bedrag per maand voor onbeperkt bellen naar vaste (en soms ook mobiele) nummers. Soms ook ’s avonds onbeperkt, of alleen in het weekend. Zorg ervoor dat je dan de telefoontjes pleegt die je moet plegen!

Glasvezel: dan kun je ook besparen!

Is er glasvezel mogelijk in jouw wijk? Kijk er dan even serieus naar, vergelijk de pakketten op de website van Reggefiber. Voor €37,50 kun je al een alles in een pakket op glasvezel afsluiten. Trap niet in de acties trouwens, bereken goed hoeveel je het tweede jaar dan kwijt bent. Want overstappen op glasvezel is helaas niet zo makkelijk als het allemaal lijkt. Er moet weer een nieuw modem geïnstalleerd worden, nummerbehoud moet ook geregeld worden, dan krijg je weer even een tijdelijk nummer, etcetera. Dus je kunt het beter in een keer goed kiezen dan in twee of drie keer pas goed. Ook, bekijk hoeveel televisietoestellen je in huis hebt. Dit zijn van die dingen waar iedereen even naar moet kijken, bij glasvezel is het namelijk vaak zo dat analoog niet meer werkt. Zonde, als je dan nog een oude televisie boven hebt staan.