Geld besparen met een kredietkaart


De kredietkaart is een handig betaalmiddel, maar veel mensen zien het ook als duur. Hoewel het klopt dat het duur kan zijn, kan je er ook geld mee besparen wanneer je de kaart goed gebruikt. Bij kredietkaarten is het namelijk zo dat je enkel interesten betaald wanneer je op het einde van de maand het volledige verschuldigde bedrag niet hebt terugbetaald. Het jaarlijks kosten percentage (JKP) kan oplopen tot meer dan 14%. Wat veel mensen niet weten is dat wanneer je het volledige bedrag hebt terug betaald voor de vervaldatum het volledig gratis is. Eigenlijk is het een gratis lening.

Hoe bespaar je nu geld met een kredietkaart? Veel mensen nemen een gewone kredietkaart van hun lokale bank, maar echt veel voordelen biedt zo’n kaart meestal niet. Kredietkaarten van Beobank en American Express bieden wel tal van voordelen. Zo kan je met de Q8 Mastercard van Beobank 4% korting krijgen op elke tankbeurt in de eerste 3 maanden. Daarna krijg je nog altijd 2% korting. Met de Beobank Visa krijg je 3% korting op al je online aankopen. Met de Travel Pass World Mastercard kan je punten sparen voor reizen. De Brussels Airlines Premium American Express kaart staat je toe miles te sparen voor vliegreizen.

Het is natuurlijk belangrijk dat je deze het opgenomen bedrag volledig terugbetaald voor het einde van de maand op er voordeel uit te halen. Maar wanneer je over genoeg zelfdiscipline beschikt kan je op heel wat gebieden in je leven besparen met de juiste kredietkaarten. Vergelijk dus kredietkaarten en neem er één die het best past bij jouw levensstijl.