Geld besparen op je scooterverzekering


Geld besparen? Ja, dat wilt natuurlijk iedereen! Er zijn tegenwoordig veel sites die het mogelijk maken om in verschillende branches alle aanbieders te vergelijken zodat je voor de goedkoopste kunt kiezen en uiteindelijk dus geld zult besparen. Het besparen op vaste lasten is tegenwoordig dus al vrij gemakkelijk. Hoe kun je echter veel geld besparen op andere kosten? In dit artikel zullen we je uitgebreid informeren over het besparen op een scooterverzekering.
Vrijwel iedereen die over een scooter beschikt zal deze verzekerd hebben. Maar hoe kun je dit nou zo voordelig mogelijk doen?
1) Net als bij vaste kosten is het ook mogelijk om via het internet verschillende scooterverzekeringen te vergelijken. Door een vergelijking te maken kun je precies kijken welke voorwaarden van alle verzekeraars het beste bij jouw passen en natuurlijk het belangrijkste; je kunt kiezen voor de goedkoopste scooterverzekering. De premies voor scooterverzekeringen kunnen flink variëren. Aan de hand van je scootermerk / type en meer factoren zal de premie bepaald worden. Het is algemeen bekend dat bijvoorbeeld een Vespa een relatief dure scooterverzekering heeft. Het merk is erg populair onder scooterdieven en is het voor de verzekeraars dus een extra groot risico waardoor de premies erg hard op kunnen lopen. Toch raden wij je aan altijd even alle scooterverzekeraars te vergelijken voor je er een afsluit.
2) De situatie die we nu gaan beschrijven is een veelgemaakte fout en zal uiteindelijk veel duurder uitvallen i.p.v. goedkoper (wat de meeste mensen denken).
Veel mensen die een scooter hebben maken hier alleen in de zomer gebruik van. Het voertuig staat dan de hele winter stil in de garage of in een opslag. Daardoor denken de meeste mensen slim af te zijn door de scooterverzekering stop te zetten in deze periode, dit scheelt namelijk veel geld aangezien de premies best hoog zijn. Echter is dit niet de juiste manier van het stopzetten van de scooterverzekering, sterker nog, je kunt er voor beboet worden. Zodra je namelijk de scooterverzekering stop zet hoor je de scooter ook te schorsen bij de RDW. Anders lijkt het erop dat je “onverzekerd” rijdt en dus een boete kunt ontvangen. Deze boetes kunnen erg tegenvallen en zelfs een paar honderd euro kosten. Doe je het wel volgens de regels en schors je inderdaad je voertuig na het opzeggen van de verzekering en je wilt zodra het mooi weer wordt weer gaan rijden, zul je het voertuig eerst weer moeten laten keuren bij de RDW. Voor deze procedure rekent de RDW ook redelijk hoge prijzen. Zo kost het opnieuw laten keuren ook al snel 100 euro of meer.


Tip: Let dus goed op en ga eerst na of het je echt iets oplevert om je scooterverzekering tijdelijk stop te zetten.