Meer tips besparen autoverzekering


Er zijn al een op dit weblog al een aantal goede artikelen geschreven over het besparen op je autoverzekering. In deze blogpost gaan we nog een aantal manieren beschrijven hoe je de premiekosten zoveel mogelijk kan drukken.

Wat vaak gebeurd is dat mensen zodra ze een auto kopen zich verdiepen in een autoverzekering en deze dan zo snel mogelijk afsluiten, u wilt natuurlijk direct rijden in uw auto. Vervolgens wordt er niet meer omgekeken naar de verzekering, de betaling staat op automatische incasso en de premie wordt maandelijks afgedragen.

Wij van Mijnautoverzekeringvergelijken.nl raden iedereen aan om minimaal één dag in het jaar eens te gaan zitten voor uw autoverzekering. Ga eens kijken of de premie die u betaald nog steeds zo scherp is of dat andere verzekeraars een scherpere premie kunnen bieden. Kijk eens naar leuke acties die op dit moment gaande zijn, soms bieden verzekeraars flinke kortingen aan om nieuwe klanten binnen te halen. Het is natuurlijk altijd leuk om van dit soort aanbiedingen gebruik te maken.

Kijk verder eens naar het type verzekering welke u heeft. Mocht u bijvoorbeeld op dit moment een All risk autoverzekering (vaak met de hoogste premie) hebben is het goed om uzelf eens af te vragen of deze verzekering nog wel passend is bij uw situatie. Wij zien vaak dat mensen een All risk autoverzekering afsluiten omdat de waarde van de aangeschafte auto nog erg hoog is. Het is dan logisch om een All Risk verzekering te nemen. In de loop der tijd wordt elke auto minder waard en moet u elk jaar de afweging maken of de premie die u betaald nog wel opweegt tegen de waarde die uw auto nog heeft. Om een indicatie te krijgen van de huidige waarde van uw auto kunt u eens op websites als Marktplaats.nl kijken om te achterhalen waarvoor een gelijkwaardige auto aangeboden wordt. Of de premie nog opweegt tegen de waarde van uw auto is een keuze waar u goed over na moet denken, dit is een persoonlijke keuze.

Tot slot geld het advies om eenmaal per jaar naar uw autoverzekering te kijken niet alleen voor uw autoverzekering maar kunt u het toepassen op al uw abonnementen. Denk bijvoorbeeld aan uw woonverzekering maar ook bijvoorbeeld aan uw telefoon abonnement. Het is verstandig om hiervoor een vaste dag te kiezen zoals bijvoorbeeld nieuwjaarsdag. Door dit te doen zult u met minder snel vergeten.